DELFT - Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland, heeft woensdag een nieuw keurmerk voor de zakelijke PC, genaamd OndernemersPC, gepresenteerd. Het keurmerk van de Stichting OndernemersPC moet ondernemers in het kleinbedrijf helpen met het maken van de juiste keuze voor een zakelijke PC.

Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 16 procent van de ondernemers ooit een 'verkeerde' computer heeft aangeschaft. De PC voldeed dan achteraf niet aan de voor hun onderneming vereiste software- of hardwarespecificaties.

OndernemersPC moet uitgroeien tot standaard voor PC's voor ondernemers, aldus de Stichting. Vanaf de zomer van 2009 zal het keurmerk zichtbaar zijn in de winkels.

Tot dusver hebben de branchevereniging Nederlandse Computer Winkels (NLCW) en IT-leveranciers Acer, Fujitsu Siemens, Lenovo, Microsoft en Toshiba zich aangesloten bij de stichting.

Andere eisen
Aan computers voor ondernemers worden andere eisen gesteld dan aan die voor consumenten. Zo is de software voor ondernemingen vaak zwaarder en groter in omvang, waardoor zwaardere hardwarespecificaties zijn vereist.

Het keurmerk geeft een indicatie voor de ondernemer dat hij met een PC een goede investering doet.