JAKARTA - Indonesië krijgt een noodkrediet van 5,5 miljard dollar (4,4 miljard euro) om de wereldwijde economische recessie te doorstaan. Het geld wordt beschikbaar gesteld door de Wereldbank, de Asian Development Bank en de overheden van Australië en Japan.

Het land kan een beroep doen op de kredietfaciliteit als het geen betaalbare financiering kan krijgen via de internationale financiële markten, zo liet de Indonesische minister van Financiën Sri Mulyani Indrawati woensdag weten.

Indonesië verlaagde de verwachting voor de economische groei voor dit jaar eerder al tot 4,5 procent in plaats van 6 procent. Volgens Indrawati is de kans echter groot dat de groei nog lager uit zal vallen.

Door de internationale economische malaise is de export van de grootste economie van Zuidoost-Azië in de afgelopen maanden sterk gedaald. In januari lag de uitvoer 36 procent lager dan een jaar eerder. "Onze economische vooruitzichten zullen hard geraakt worden door die veel lagere export", aldus de minister.