ALMERE - Uitzendconcern USG People heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een stevig verlies geleden. Ook de omzet ging omlaag. Omdat de negatieve omzetontwikkeling zich begin dit jaar naar verwachting doorzet, verwacht het bedrijf dieper in de kosten te moeten snijden.

Dat maakte USG People woensdag bekend. Het bedrijf boekte in het vierde kwartaal een nettoverlies van 77 miljoen euro, tegen een winst van 36 miljoen euro een jaar eerder. Exclusief eenmalige posten realiseerde het bedrijf wel winst, 18 miljoen euro tegen 42 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet daalde het voorbije kwartaal licht tot 952 miljoen euro. Vooral in landen buiten Nederland en België, waar de vraag sterk afhankelijk is van de productie in de industrie, liep de vraag sterk terug. In Nederland en België daalde de vraag meer geleidelijk.

Reorganiseren
In een aantal landen is het bedrijf begonnen met reorganiseren om zich te wapenen tegen moeilijke marktomstandigheden. In het resultaat over 2008 is daarvoor een voorziening getroffen van 25 miljoen euro.

Over het hele jaar genomen boekte het bedrijf een nettowinst van 17 miljoen euro, tegen 140 miljoen euro een jaar eerder. De omzet kwam uit op ruim 4 miljard euro, een stijging van 4 procent.