Aston Martin blijft teasen en wij blijven foto's plaatsen: de Engelsen hebben weer net even iets meer informatie en beeld vrijgegeven over hun komende supercar, die ze vandaag eindelijk tonen in Genève.

Het merk bevestigt andermaal dat de One-77 de beschikking gaat krijgen over een 7,3 V12 die gebaseerd is op de 6,0 liter V12 uit de DBS. Het nieuwe blok is ontwikkeld in samenwerking met Cosworth en krijgt "meer dan 700 pk". Door een aangebracht dry-sump-systeem ligt de motor minimaal 10 centimeter lager dan welke V12-aangedreven Aston ooit.

Alle kracht gaat uiteraard naar de achterwielen: Pirelli P Zero Corsa's met het formaat 335/30 R20. De auto krijgt verder de beschikking over een nieuwe gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met zes versnellingen, die je middels flippers achter het stuur bedient. De topsnelheid van het apparaat ligt boven de 320 km/h en de honderd km/h wordt in zo'n 3,5 seconden bereikt.

Volgens een ontwikkelaar van Aston Martin is men bij het ontwerpen uitgegaan van de technologie van DTM-racers. "We hebben de principes en techniek van deze auto's vertaalt naar de openbare weg."

Aston