AMSTERDAM - De Amerikaanse bank Citigroup, die er zelf niet al te warm bij zit, gaat de hypotheeklasten van sommige huiseigenaren tijdelijk verlagen.

De verlaging vindt plaats in het kader van een nieuw programma om werklozen bij te staan, meldt Associated Press. De hypotheekaflossingen worden gedurende drie maanden teruggeschroefd.

De kwakkelende bank verwacht dat duizenden huiseigenaren de komende twee jaar in aanmerking zullen komen voor het programma. Het betreft werklozen die 60 dagen of meer achterstand hebben op hun hypotheekaflossingen of hun huis uitgezet dreigen te worden.

Werk
Na drie maanden zal voor de deelnemers aan het programma die dan nog steeds zonder baan zitten van geval tot geval bekeken worden hoe de verdere betaling zal plaatsvinden. Mensen die wel weer aan het werk zijn, keren terug naar hun oude hypotheeklasten. 

De verlaging komt tijdens de nasleep van de nieuwste poging om de bank te redden. De Amerikaanse overheid heeft haar belang in Citigroup vergroot naar 36 procent om de kapitaalbasis van de bank te versterken. Het is de derde poging in vijf maanden tijd om het geplaagde concern in leven te houden.