SYDNEY - Twee Nederlanders maken nog kans op 'de beste baan van de wereld': een half jaar lang voor 10.000 euro per maand een tropisch eiland in Australië in de gaten houden.

Zij zijn doorgedrongen tot de laatste vijftig personen die nog in de race zijn. Het gaat om Iris van Nispen uit Utrecht en Magali Heuberger uit Amsterdam.

Dat meldt Tourism Queensland, een overheidsorganisatie die het toerisme in de Australische deelstaat Queensland wil promoten, dinsdag op zijn website. De afgelopen tijd solliciteerden een kleine 35.000 personen uit tweehonderd landen met een zelfgemaakt filmpje naar deze baan. Onder hen waren 151 Nederlanders.

Sollicitatiegesprek
Tourism Queensland heeft nu uit de aanmeldingen de beste vijftig gekozen. Later volgt nog een selectie. Begin mei moeten de laatste elf overgebleven kandidaten naar Australië voor een sollicitatiegesprek.

De uiteindelijke winnaar hoeft niet al te veel uit te voeren. Van hem wordt verwacht dat hij tot het uiterste geniet door veel te zwemmen, snorkelen, zeilen en zonnebaden. Wel is vereist dat hij een weblog bijhoudt over zijn ervaringen op Hamilton Eiland.