NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina heeft in 2008 een verlies geleden van 81,1 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf uit Nieuwegein dinsdag bekend. Tot en met het eerste halfjaar was het bedrijf nog winstgevend.

Het bedrijf had het afgelopen jaar te kampen met diverse tegenvallers, zoals het wegvallen van een grote klant, het mislukken van de overname van een Getronics-onderdeel en een verslechterd marktklimaat. Het bedrijf heeft relatief veel klanten in de financiële sector.

Vorige week maakte Ordina de verkoop van het zogenoemde BPO-onderdeel bekend, waarop een boekverlies van 32 miljoen euro in 2008 wordt geleden. De omzet van het bedrijf steeg desondanks met 5 procent tot 696,5 miljoen euro. Ordina keert, gezien het nettoverlies, geen dividend uit.

Turbulent
Het bedrijf spreekt nog geen concrete verwachting uit over 2009. "De economische ontwikkelingen zijn uiterst turbulent en maken de markt moeilijk voorspelbaar."

De automatiseerder heeft een algemeen en financieel directeur gevonden, die de Nederlandse activiteiten moeten gaan stroomlijnen. Chris Jansen, afkomstig van branchegenoot Logica, wordt algemeen directeur en Bart de Jong, voorheen werkzaam bij uitzendbedrijf USG People, gaat de financiële leiding op zich nemen.

Deze functies werden gecreëerd na het vertrek van directeur commercie, Eddy Vermeire, en Philip van Blanken, die leiding gaf aan divisiedirecteuren.