ARNHEM - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft het afgelopen jaar de omzet en winst verbeterd, ondanks de verslechterde marktomstandigheden. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Alle sectoren waarin het bedrijf actief is, droegen bij aan de winst- en omzetstijging.

De nettowinst 4 procent tot 57,3 miljoen euro. De omzet steeg met 15 procent tot 1,7 miljard euro. Beide cijfers komen ongeveer overeen met de verwachting van analisten.

Arcadis haalde de eigen doelstelling om een minimale stijging van de operationele winst van 10 procent te halen. Deze winst steeg met 12 procent tot 70 miljoen euro.

Bouw
De bouwsector is het zwaarst getroffen door de economische crisis. Het in 2007 overgenomen architectenbureau RTKL is in Groot-Brittannië het zwaarst geraakt. In de markt voor milieu-advies kan de economische crisis op de korte termijn een negatief effect hebben op de vraag vanuit de private sector.

De infrastructuursector is volgens het bedrijf nog stabiel. Overheden in Europa en de Verenigde Staten willen hun uitgaven zelfs verhogen om de economie te stimuleren.

Voor dit jaar durft Arcadis nog geen verwachting uit te spreken, vanwege de onzekerheid in de markt. Het bedrijf stelt een dividendverhoging voor van 10 procent tot 0,45 euro per aandeel.