Het overwegen waard

Waarom zouden starters vanaf nul beginnen? Een (gedeeltelijke)bedrijfsoverdracht- en overname biedt veel voordelen en een veel grotere overlevingskans (96%)!

Door: Piet Regnerus / Omzetbeurs.nl

 

 

Zowel startende- als stoppende ondernemers beseffen niet dat een (gedeeltelijke)bedrijfsovername, -overdracht veel meer waarde creëert dan bij nul beginnen of je bedrijf liquideren.

 

Een starter heeft een veel grotere overlevingskans en bereikt veel eerder continuïteit (=inkomen). De meeste starters beginnen bij nul en sneuvelen binnen vijf jaar. Dit kost zowel de ondernemer, het bedrijfsleven als de maatschappij veel geld.

 

Een stoppende ondernemer vindt moeilijk een koper voor zijn/haar bedrijf. Als de potentiële koper eenmaal is gevonden, dan blijkt deze ook nog eens zeer kritisch te zijn en is de kans op verkoop nog steeds klein.

 

Het spreekt voor zich dat zowel startende- als stoppende ondernemers veel baat hebben om elkaar te vinden en met elkaar tot zaken te komen. Wanneer startende- en stoppende ondernemers beter tot zaken komen en ook nog eens een win-win situatie weten te creëren wordt er veel waarde gecreëerd voor beide partijen. Waarde voor de startende ondernemer (grotere overlevingskans), maar ook voor de stoppende ondernemer (bedrijf wordt verkocht ipv geliquideerd).

 

Gedeeltelijke bedrijfsoverdracht en –overname is zeker het overwegen waard!

NUwerk

Tip de redactie