Toyota ontwikkelt een elektrische auto die helemaal wordt gevoed door zonne-energie. De Japanse zakenkrant Nikkei Weekly meldt dat Toyota bezig is met de ontwikkeling van een elektrische auto die helemaal door zonne-energie wordt aangedreven.

De zonnecellen op de auto moeten in eerste instantie worden opgeladen met behulp van zonnepanelen op daken van huizen. Later moeten er krachtiger zonnecellen worden ontwikkeld, zodat alle energie voor de elektromotoren kan worden gewonnen met zonnepanelen op het dak van de auto. Volgens de krant duurt het ‘nog jaren' voordat de zonne-auto op de markt komt.

Toyota maakt al gebruik van zonnecellen op het dak van de Tsutsumi-fabriek. Daar ligt een hoeveelheid panelen die de oppervlakte van zestig voetbalvelden beslaat. Daarmee wordt jaarlijks genoeg elektriciteit mee geproduceerd om vijfhonderd huizen van energie te voorzien.

zonne-auto

Zonnepanelen
Met de zonnepanelen wordt 740 ton CO2 per jaar bespaard ofwel 1.500 vaten ruwe olie. Toyota werkt bij de ontwikkeling van zonnepanelen samen met technologiepartner Panasonic; dat neemt binnenkort overigens ook elektronicagigant Sanyo over.