AMSTERDAM - Op het adres van paleis Noordeinde staat een vennootschap in belastingparadijs Guernsey. Het bedrijf genaamd Daffodil Trust beheert het vermogen van de in Londen woonachtige prinses Christina, zo meldt de Volkskrant zaterdag.

Prinses Christina hoeft nu alleen belasting te betalen over het jaarlijks aan haar uitgekeerde bedrag. Doordat haar vermogen is gestald op Guernsey, een eilandje voor de Franse kust, hoeft ze daar geen belasting over te betalen.

De krant baseert zicht op stukken van de Kamer van Koophandel en de oprichtingsakte van de Stichting Protector Daffodil Trust. Die stichting zetelt in het werkpaleis van de koningin en controleert de uitbetalingen aan de prinses. Een administratiekantoor op Guersney beheert het vermogen.

Legaal
De fiscale sluiproute is niet illegaal, maar wel opmerkelijk. Vorig jaar werd op Europees niveau besloten deze sluiproutes harder aan te pakken, mede op aandringen van minister Bos van Financiën.

De Rijksvoorlichtsingsdienst laat aan de krant weten dat er nooit geheimzinnig is gedaan over de constructie. De route is getoetst door de Nederlandse en Britse belastingdienst.