AMSTERDAM - TMG, uitgever van onder meer dagblad De Telegraaf, is zeer geïnteresseerd in één of meerdere titels van uitgeverij PCM. Dat zei Frank Volmer, directeur Telegraaf Media Nederland zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

PCM, dat onder meer NRC Handelsblad, Trouw en De Volkskrant uitgeeft, heeft volgens Volmer "een aantal mooie merken". "Ons bedrijf is in staat deze titels uit te bouwen", zo meent de directeur. Volgens de directeur zijn er gesprekken geweest tussen TMG en PCM, maar een formeel bod ligt er niet. "We hebben onze algemene belangstelling kenbaar gemaakt." Volmer verwacht dat PCM zal reageren. "De bal ligt bij PCM."

Volmer wilde niet ingaan op vragen over mogelijke bedragen die met een dergelijke transactie gemoeid zijn. Ook wilde de directeur geen voorkeur uitspreken voor een van de titels die PCM uitgeeft. Wel is er interesse voor het AD, NRC Handelsblad en De Volkskrant. "Ik wil niets uitsluiten. Voor elke titel zijn er verschillende voordelen te behalen."

De Belgische uitgever De Persgroep, die in Nederland eigenaar is van Het Parool, spreekt met PCM om een meerderheidsbelang in PCM te nemen. TMG is er volgens Volmer niet in geïnteresseerd om heel PCM over te nemen. De uitgeverij zou dan een te groot marktaandeel op de Nederlandse mediamarkt krijgen.