CNV BedrijvenBond zet crisisteams in

AMSTERDAM - Om werknemers zo goed mogelijk te informeren over de gevolgen van de huidige crisis, zet de CNV crisisteams in bestaande uit juristen en loopbaancoaches.

Werknemers kunnen bij het crisisteam terecht voor informatie over de situatie in het bedrijf.

Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond: “Als een bestuurder merkt dat er veel onrust in een bedrijf is, kan hij een crisisteam regelen, dat bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze in de kantine gaat zitten. Is er sprake van wtv of zit er een reorganisatie of faillissement aan te komen, dan geven we informatie over scholing en werkgelegenheid elders in de regio."

Reorganisaties
Volgens Jongejan is er veel onrust bij de mensen en dat is logisch: "Onze bestuurders zijn dag en nacht op pad om te praten met bedrijven die in moeilijkheden zitten door de crisis. Op dit moment gaat het vooral nog over wtv-aanvragen. Maar met name van de bestuurders uit Noord- en Zuid-Nederland hoor ik ook verontrustende geluiden over op handen zijnde reorganisaties en faillissementen."

"Wij willen de mensen goede informatie geven en zo snel mogelijk weer aan het werk helpen, bij voorkeur natuurlijk in hetzelfde bedrijf en anders in ieder geval in de regio."

Tip de redactie