'Belgische Persgroep aast op PCM'

AMSTERDAM - De Belgische uitgeverij De Persgroep van Christiaan Van Thillo praat over een "groot belang" in de kranten-en boekenuitgever PCM. Dit stellen bronnen betrokken bij de onderhandelingen vrijdag in Het Financieele Dagblad.

De banken van PCM onder leiding van Rabobank eisen een kapitaalinjectie van een derde partij om de schuld te verlagen, zo schrijft de krant. Grootaandeelhouder Stichting Democratie en Media (SDM) is volgens ingewijden niet meer bereid of in staat om PCM bij te staan.

Qmusic
Hoe groot het belang moet zijn is onbekend. Van Thillo, in Nederland eigenaar van Het Parool en Qmusic, staat erom bekend dat hij de meerderheid in een bedrijf wil. De Persgroep is al enkele maanden in gesprek met PCM over de overname van AD Nieuwsmedia, meldt de krant verder. PCM, dat onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant uitgeeft, hoopte volgens het FD in eerste instantie met deze verkoop zijn schuldenlast draaglijk te maken.

Inmiddels zou Van Thillo in gesprek zijn om een belang in heel PCM te nemen, inclusief het AD. Om de deal te financieren zou verkoop van NRC Handelsblad een optie zijn. Verschillende bronnen noemen HAL Investments in de krant een voor de hand liggende kandidaat voor de NRC. HAL is mede-eigenaar van Het Financieele Dagblad.

Tip de redactie