Stena Line haalt transportschip uit de vaart

ROTTERDAM - Ferrymaatschappij Stena Line neemt per 1 maart een schip, de Stena Transporter, uit de vaart op de route Rotterdam Europort - Harwich. De reden is "een aanzienlijk teruggelopen vrachtvolume ingegeven door de huidige economische situatie". Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

De capaciteitsvermindering heeft consequenties voor de werkgelegenheid van 60 Britse zeevarenden en 13 Nederlandse personeelsleden aan wal, aldus Stena Line. De vakbonden en de ondernemingsraad zijn ingelicht en zeer binnenkort vindt nader overleg met de vakbonden plaats.

"Wij waren genoodzaakt deze beslissing te nemen om de kosten/batenverhouding op deze route te optimaliseren. Het is geen gemakkelijke beslissing geweest", aldus de directeur van Stena Line, Pim de Lange.

Catamaran
Twee jaar geleden nam Stena Line zijn supersnelle catamaran, de HSS Stena Discovery, ook al uit de vaart tussen Harwich en Hoek van Holland. Door torenhoge brandstofprijzen, concurrentie van goedkope vliegtuigmaatschappijen en een teruglopend passagiersaanbod werd dat paradepaardje van Stena onrendabel.
 

NUwerk

Tip de redactie