'Crisiserotiek bloeit'

ROTTERDAM - De crisis drijft mensen vroeg naar bed en dat is fantastisch nieuws voor de eroticabranche. Dit stelde althans de firma Cobeco Pharma donderdag in een persverklaring.

De onderneming is de grootste handel in Europa in allerlei soorten erotische stimuleringsmiddelen en cosmetica. Ze juichte dat het dankzij de crisis veel beter gaat dan normaal. De laatste twee maanden van 2008 toonden een omzetgroei van 12 procent en de trend lijkt zich door te zetten in het nieuwe jaar.

Cobeco Pharma ziet een gouden tijdperk aanbreken: "Mensen blijven dankzij de recessie thuis." Seks is goedkoper dan een avondje uit. De mensen zijn volgens het bedrijf ook energiebewust en "knuffelen zich warm onder de dekens".

De dekenverkoop was volgens de Heerlense textielspecialist Ruwette, tevens verkoper van het dekenmerk Brun de Vian-Tiran, "zeker niet minder dan vorig jaar". Maar of de recessie dan wel knuffelwoede daarmee te maken heeft, is nog onduidelijk.

Geen duidelijk beeld
Een branchegenoot van Cobeco Pharma, Beate Uhse b.v. die onder meer over de winkelketen Christine le Duc gaat, deelt het optimisme van Cobeco Pharma nog niet. Een woordvoerder zei nog geen duidelijk beeld te hebben, maar het lijkt momenteel net zoals in andere jaren te gaan.

Van een stormloop op vaginawandverstrakkers, klaarkomvertragers en allerlei prikkelende glijstijfsels en cosmetica is kennelijk niet overal sprake. Een Britse onderneming die luistert naar de naam Bedroom Pleasures, was donderdag somber gestemd. Een woordvoerder sprak van redelijke kerstverkopen, maar die waren volgens zijn inschatting toch beduidend minder dan vorig jaar.

NUwerk

Tip de redactie