Geen overheidssteun voor Satyam

HYDERABAD - De aandelenkoers van het Indiase IT-bedrijf Satyam is donderdag met ruim 30 procent gekelderd, nadat een directeur van het bedrijf eventuele overheidssteun had afgewezen.

Het bedrijf verkeert in zwaar weer sinds de arrestatie van de van boekhoudfraude verdachte oud-topman Ramalinga Raju. Het gaat om de grootste fraudezaak in India ooit.

"Geld aannemen van de overheid zou een slecht signaal afgeven", aldus Kiran Karnik, een van de drie nieuwe directeuren. "Het bedrijf zal binnen een paar maanden weer winstgevend zijn."

Investeren
De overheid zou volgens lokale mediaberichten 20 miljard rupee (310 miljoen euro) hebben moeten investeren om het bedrijf overeind te houden en zorgen bij klanten weg te nemen over een van India's grootste IT-bedrijven.

De Britse zakenkrant Financial Times meldde donderdag dat de Indiase regering onderzoek doet naar handel met voorkennis in aandelen Satyam, voorafgaand aan de bekendmaking van de fraudezaak. Een onderzoek richt zich op een groep geldschieters, waaronder de Amerikaanse bank Merrill Lynch.

Een Indiase minister zei tegen de Financial Times dat de banken en fondsen in totaal 25 miljoen aandelen verkochten tussen 15 december en 5 januari. "We onderzoeken hoe en aan wie ze verkocht zijn."

NUwerk

Tip de redactie