Nederlanders gaan in Italië zonne-energie winnen

UTRECHT - Het duurzame energiebedrijf Econcern wil ruim 200 miljoen euro investeren in een zonne-energieproject in het Zuid-Italiaanse Puglia. Het bedrijf start begin dit jaar met de bouw van zeven zonne-energieparken, die in 2010 in gebruik moeten worden genomen.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Het project, Trullo genaamd, breidt de huidige Italiaanse opwekcapaciteit voor zonne-energie (280 megawatt) uit met 15 procent. De Italiaanse markt voor zonne-energie heeft volgens Econcern een enorm groeipotentieel.

"Wij koesteren de ambitie om in de toekomst een toonaangevende rol te spelen op de Italiaanse zonne-energiemarkt," aldus Dennis Lange, directeur projectontwikkeling van Econcern. Het project levert energie voor 15.000 huishoudens, en zorgt voor 30.000 ton minder CO2.

De ontwikkeling van zonne-energiecentrales door heel Europa is een van de kernactiviteiten vanconcern. In 2008 installeerde de onderneming 35 MW en voor dit jaar is de verwachting dat er nog eens 75 MW zal worden geïnstalleerd.

Onlangs kondigde de onderneming aan overeenkomsten te hebben gesloten om 863 miljoen euro te investeren in windenergieparken langs de kust van China.

Tip de redactie