Motorola onthult 'groen' mobieltje

Mobieltjesmaker Motorola heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe gsm onthuld, de Moto W233. Hoewel het telefoontje nieuw is, bestaat het voornamelijk uit oud materiaal.

De Moto W233 is gemaakt van materialen die afkomstig zijn van gerecyclede waterflessen. De plastic onderdelen van de telefoon zijn op hun beurt ook weer recyclebaar. Volgens Motorola is het mobieltje hiermee de eerste gsm die het CarbonFree-certificaat mag dragen.

Ook de verpakking van het apparaatje is volledig gemaakt van gerecycled papier. In het pakket zit een envelop die na jarenlang telefoongebruik ingezet kan worden om de gsm terug te sturen naar de fabriek, zodat ook het mobieltje zelf weer gerecycled kan worden.

Innovatief
Als gsm is de Moto W233 niet het meest innovatieve product - naast functies als SMS, MMS, 2GB geheugen en een 1,6 inch schermpje, moet het mobieltje het vooral van zijn groene karakter hebben. De toepasselijke groene strepen aan de zijkant geven het echter een hip uiterlijk.

Motorola's milieubewuste gsm komt ergens dit kwartaal op de Amerikaanse markt. Of en wanneer Europa zal volgen, is nog niet bekend.

NUwerk

Tip de redactie