TOKIO - De beurzen in het Verre Oosten zijn woensdag over een breed front met winst geëindigd. In Tokio zat vooral de technologiesector stevig in de lift. De oliefondsen in Azië profiteerden van de gestegen olieprijs.

De Nikkei-index in Tokio sloot met een winst van 24,54 punten ofwel 0,3 procent op 8438,45 punten. Dinsdag verloor de Japanse hoofdfondsenindex nog 4,8 procent naar het laagste niveau in een maand.

Technologieconcern Toshiba ging 6 procent vooruit. Het bedrijf is in vergevorderde onderhandelingen verwikkeld met Fujitsu over een overname van diens harddisk-activiteiten. Fujitsu steeg 5,3 procent. Sony won 4,5 procent na een opwaardering van Merrill Lynch.

Olie
Olieconcern Inpex Holdings klom 5,3 procent. De olieprijs steeg meer dan 3 procent tot bijna 39 dollar per vat door de mogelijkheid dat het oliekartel OPEC de productie verder gaat verlagen.

In Seoul sloot de Kospi met een winst van 1,3 procent, terwijl de beurs in Sydney 0,9 procent hoger eindigde. De beurs in Hongkong sloot 0,3 procent in de plus.