AMSTERDAM - Het financiële concern ING schrapt 750 banen in de Verenigde Staten. Daarnaast vult het bedrijf 170 openstaande vacatures niet op. Dit heeft een woordvoerder van het bedrijf dinsdag gezegd.

ING volgt andere banken in de VS, die in reactie op de kredietcrisis al grote ontslagrondes hebben aangekondigd. De Amerikaanse tak van ING telt nu nog zo'n 11.000 arbeidsplaatsen.

Aanpassen
"Zoals veel bedrijven in de VS moeten we onze activiteiten aanpassen aan de marktomstandigheden", zei de woordvoerder over de reorganisatie. De banen verdwijnen in het eerste kwartaal bij zowel bank- als verzekeringsactiviteiten.

ING wilde niet zeggen of het ook banen buiten de VS gaat schrappen. Bij het concern werken wereldwijd zo'n 130.000 mensen.

In november maakte ING bekend dat het in het derde kwartaal een verlies van 478 miljoen euro had geleden als gevolg van de storm op de financiële markten. Het bedrijf had een maand ervoor een kapitaalinjectie van 10 miljard euro van de Nederlandse Staat gekregen.

Dinsdag kwam ook naar buiten dat de Britse bank Barclays gaat snijden bij zijn activiteiten op het gebied van zakenbankieren. Daarbij zouden 2100 banen verloren gaan. Een woordvoerder van de bank wilde alleen bevestigen dat het aantal banen bij het zakenbankieren wordt verminderd. Aantallen noemde hij niet.