Computerfabrikant Toshiba heeft een nieuw model gelanceerd in haar Portégé laptoplijn. De 'ultralichte' A600 heeft een 12 inch scherm en zal verschijnen in de kleuren wit en roze.

Met de Portégé A600 mikt Toshiba op ‘de stijlbewuste consument die overal probleemloos online wil zijn'. Met zijn 12,1 inch scherm is het apparaat net iets groter dan de goedkopere nettops - en met 1,46 kilo is het ook wat zwaarder - maar de A600 zou dan ook een stuk krachtiger zijn, aldus de fabrikant. Zo beschikt dit apparaat niet over een Intel Atom, maar over een volwaardige Core 2 Duo processor.

De compacte laptop beschikt over een harde schijf (met een valsensor die de bewegende delen vastzet, indien het apparaat zou vallen) of een ssd.

Bluetooth
Wat verbindingsmogelijkheden betreft is de A600 behoorlijk uitgebreid: naast de standaard LAN-aansluiting en WiFi-ondersteuning zijn er ook modules voor Bluetooth en 3G-netwerken aanwezig. Ten slotte zou de batterij lang meegaan, al laat Toshiba vooralsnog niet weten hoe lang dat precies is. De witte en roze A600 zijn verkrijgbaar voor 1546 euro.