AMSTERDAM - "Ze zullen hem uit mijn handen moeten rukken," aldus Barack Obama over zijn geliefde Blackberry. Als president van de Verenigde Staten mag je niet mailen en dat is waar Obama zijn Blackberry veel voor gebruikt.

Een president mag geen mail versturen, omdat mail onderschept kan worden door hackers. Daarnaast moet alle presidentiële communicatie beschikbaar zijn om opgevraagd te worden door bijvoorbeeld Congresleden of journalisten.

Obama zei vorige week in een interview met The New York Times: "Ik klamp me nog vast aan mijn Blackberry, maar ik weet niet of ik het ga winnen."

Blackberry
Marketingexperts hebben berekend dat Obama's liefde voor zijn VZW Blackberry 8830 in reclametermen wel 50 miljoen dollar waard zou zijn voor Research in Motion, het bedrijf achter de Blackberry.

George W. Bush kan na 20 januari weer fijn mailen met zijn vrienden. Hij nam voor zijn aantreden in 2000 afscheid in een laatste mail aan zijn vrienden. "Dit stemt mij verdrietig. Ik vond het leuk om met ieder van jullie te converseren."