Vannacht verscheen de Audi Sportback Concept al op het web, een voorbode voor de Audi A7. Details moesten we u nog schuldig blijven, maar bij deze is ook dat verleden tijd.

De Audi Sportback Concept is niet bepaald een kleine jongen. De auto meet 4,95 meter in de lengte en 1,93 meter in de breedte. Het sportieve blijkt uit de hoogte van slechts 1,40 meter.

De Volkswagen Groep wil Amerika aan de diesel hebben, dus net als de Volkswagen Bluesports Concept is deze concept-car voorzien van een dieselmotor. Het betreft de 3.0 V6 TDI Clean Diesel, een motor die voldoet aan de Euro 6-eisen die in 2014 in werking treden. Het blok heeft een vermogen van 225 pk en een maximumkoppel van 550 Nm.

Topsnelheid
De aandrijfkrachten worden via een zeventraps S-tronic tranmissie naar alle vier de wielen overgebracht. De topsnelheid bedraagt 245 kilometer per uur.

Het gemiddeld verbruik van de Sportback Concept blijft beperkt tot 5,9 liter diesel per 100 kilometer.  De CO2-uitstoot bedraagt 156 gram per kilometer, geen slechte waarde voor een 1.800 kilogram zware CLS-concurrent.

audi

Dak
De Sportback Concept trekt de aandacht met vier 'stijlloze' portierruiten en 21 inch lichtmetaal. Een panoramadak geeft de inzittenden een extra ruimtelijk gevoel.

Vrijwel het gehele interieur van de concept-car is met leder bekleed. Zelfs voor de bekleding van het kofferruim hebben de interieurontwerpers dit materiaal gebruikt. Over de bagageruimte gesproken: deze heeft een inhoud van 500 liter.

Audi baseert de toekomstige A7 op de A6. De concept-car toont vooral aan de achterzijde enige verwantschap met de Lamborghini Estoque. Niet geheel toevallig, want Lamborghini is een dochtermerk van Audi. De marktintroductie van de A7 wordt begin 2010 verwacht.