AMSTERDAM - Verzekeraar Delta Lloyd en bank ABN Amro zetten hun verzekeringsverbond voort. Eerder was er sprake dat Delta Lloyd zijn belang zou verkopen en zich uit de samenwerking zou ontrekken, maar de twee partijen hebben besloten dat samenwerking "de meest duurzame optie is".

De Nederlandse Staat is het als aandeelhouder van ABN Amro eens met de voortzetting, aldus Delta Lloyd donderdag. ABN Amro slijt via zijn bankkantoren verzekeringen van Delta Lloyd. De in 2003 gestarte samenwerking draagt bij aan de premie-inkomsten en winstgevendheid van de partijen, aldus het persbericht.

Met de verkoop van zijn 51 procents belang in het samenwerkingsverband zou Delta Lloyd tussen de 500 miljoen en 1 miljard euro kunnen hebben opgehaald, was de verwachting vorig jaar.

De twee partijen wilden de samenwerking beëindigen als gevolg van de overname van ABN Amro door het consortium van het bankentrio Royal Bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Afgelopen jaar werden delen van Fortis door de Nederlandse staat genationaliseerd, waaronder ABN Amro.