AMSTERDAM - Werknemers kunnen hun klachten over werken de komende dagen kwijt bij FNV Bondgenoten. Nadat de bond verschillende klachten had binnen gekregen werd besloten tot een website waar werknemers hun ervaringen kwijt kunnen.

"Wij hebben klachten gekregen van installateurs die hun gereedschap niet meer konden gebruiken omdat hun vingers te koud werden. En met handschoenen werken is ook geen optie als het om fijn werk gaat", aldus Hester Konijnenberg, adviseur Arbeidsomstandigheden van FNV Bondgenoten.

Ook winkelpersoneel heeft last van de kou. Konijnenberg: "Zij werken weliswaar binnen, maar in veel winkels moet de voordeur open moet blijven staan. De temperatuur zakt in zo'n winkel dan tot onder de 15 graden. Dat is gewoon te koud om zonder jas aan op een goede manier je werk te kunnen doen".

Alleen in de bouwsector zijn er cao-afspraken over werken in de kou. Mocht de actie van het FNV veel respons opleveren, dan is dat misschien aanleiding om ook in andere sectoren afspraken te maken.