AMSTERDAM - Tien dagen voor zijn arrestatie heeft de Amerikaanse belegger Bernard Madoff nog 250 miljoen dollar gekregen van Carl Shapiro, een goede vriend van hem. Dit zou aantonen dat Madoff tot op het laatst heeft geprobeerd te voorkomen dat zijn frauduleuze praktijken aan het licht kwamen.

Of het bedrag dat Shapiro aan Madoff gaf een lening of investering was, is volgens The Wall Street Journal niet duidelijk. Shapiro was een succesvol ondernemer die in de jaren zestig de toen 22-jarige Madoff tienduizenden dollars leende om te investeren. Later werden ze vrienden.

De 95-jarige filantroop en ondernemer heeft in totaal 400 miljoen dollar verloren door de praktijken van Madoff. De vermeende fraudeur zou volgens de zakenkrant ook nog bij andere bekenden hebben geprobeerd geld los te krijgen.

Madoff werd 11 december gearresteerd op verdenking van fraude. Hij zou voor 50 miljard dollar beleggers hebben opgelicht in een soort piramidespel.

De 70-jarige belegger, inmiddels op borgtocht vrij, hangt een gevangenisstraf van 20 jaar en een boete van 5 miljoen dollar boven het hoofd.