Ook Acer lanceerde vorig jaar een zogeheten netbook en ook dit compacte schootcomputertje bleek een schot in de roos. De 9 inch Acer Aspire One is binnenkort toe aan een opvolger, die een iets groter scherm krijgt.

Dat er een 10,1 inch variant aan zit te komen is niet nieuw, maar voor het eerst zijn nu meer details bekend geworden omtrent het apparaat. Zo meldt Macles dat het 10,1 inch model de 9 inch variant niet zal vervangen, maar dat de twee netbook-uitvoeringen naast elkaar zullen bestaan.

De 10,1 inch versie zal daarbij niet alleen over WiFi-ondersteuning beschikken, maar zal ook werken met draadloze 3G-netwerken en Bluetooth ondersteunen. Niet verrassend, maar wel jammer is het nieuws dat het 10,1 inch dezelfde resolutie zal hebben als het 9 inch model. Hoewel het scherm groter wordt, zal er dus niet meer op te zien zijn.

De tweede geheugenkaartopening van het oorspronkelijke model wordt opgeofferd, om meer geheugen in de 10 inch Aspire One kwijt te kunnen. De minilaptops draaien op Linux of Windows XP. Ze komen in februari op de markt in de kleuren rood, wit en zwart.