AMSTERDAM - De voormalige bestuursvoorzitter van veilingsite eBay, Meg Whitman, heeft politieke aspiraties. Persbureau AP meldt op basis van een anonieme bron dat Whitman Arnold Schwarzenegger wil opvolgen als gouverneur van Californië.

De 52-jarige Republikein zou in 2010 willen meedingen naar de post die Schwarzenegger dan verlaat. Volgens de bron is Whitman er nog niet klaar voor om een officiële mededeling te doen over haar ambitie. Binnen 4 tot 6 weken zou er een formele aankondiging volgen.

Whitman stapte in maart 2008 na 10 jaar op als topvrouw bij eBay, dat ook het Nederlandse Marktplaats in handen heeft. Ze tradt er in dienst toen de veilingsite nog een kleine speler was met 30 medewerkers. Voor ze bij eBay terechtkwam, was ze onder meer werkzaam bij speelgoedproducent Hasbro, Procter & Gamble en Walt Disney.

Termijnen
Arnold Schwarzenegger, eveneens Republikein, mag niet opnieuw meedoen in de strijd om het gouverneurschap van de staat, omdat hij er inmiddels twee termijnen op heeft zitten.