AMSTERDAM - Advanced Metallurgical Group (AMG), een producent van onder meer hoogwaardige metalen voor de ruimte- en luchtvaartindustrie, heeft een winstalarm afgegeven voor 2008. AMG grijpt hard in en schrapt ruim 10 procent van het personeelsbestand.

AMG maakte dat maandag bekend. De onderneming verwacht over 2008 een bedrijfsresultaat te hebben gehaald van 175 tot 185 miljoen dollar. Dat komt neer op een stijging van 47 tot 55 procent ten opzichte van 2007. Eerder rekende het bedrijf nog op een toename van meer dan 65 procent.

AMG, dat fabrieken heeft in onder meer Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, heeft last van de aanzienlijke daling van de prijs van metaal en van dalende verkopen. Het bedrijf zal ongeveer 20 miljoen dollar afboeken op de waarde van de voorraden.

AMG gaat proberen om de bedrijfsbalans op orde te krijgen in deze "uitdagende omstandigheden". De onderneming, die genoteerd is aan de Amsterdamse beurs, heeft investeringen die niet noodzakelijk zijn, stilgezet.