AMSTERDAM - Klanten van de Britse vliegmaatschappij Flybe hoeven niks te betalen als ze door ontslag hun reis niet meer kunnen betalen. De maatschappij hoopt hiermee een rem te zetten op het dalende aantal reizigers.

Flybe, met 7,5 miljoen passagiers de grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië, heeft gemerkt dat veel Britse families hun vakantieplannen uitstellen door onzekerheid over hun inkomen. De gratis annuleringsverzekering geldt voor vluchten, autohuur en hotels en is geldig voor mensen die tenminste twee jaar bij hun huidige werkgever in dienst zijn.

Commercieel directeur Mike Rutter probeert zijn reizigers gerust te stellen: "Klanten kunnen in januari veilig bij ons boeken in de wetenschap dat, mochten zij hun baan verliezen voor de reis, Flybe hen de volledige reissom teruggeeft", aldus Rutter op de website van het bedrijf.

De ontslagverzekering is van kracht tot 24 oktober van dit jaar. "Dit zijn ongekende tijden en wij willen ons steentje bijdragen om de economie in beweging te houden", aldus Rutter.