AMSTERDAM - De bekende Amerikaanse acteur Kevin Bacon blijkt ook slachtoffer te zijn geworden van de frauduleuze praktijken van belegger Bernard Madoff. Bacon en zijn vrouw Kyra Sedgwick hadden een nog onbekend bedrag geïnvesteerd.

Een woordvoerder van de acteur bevestigt tegenover het tijdschrift New York dat het echtpaar betrokken zijn bij het financiële schandaal, maar wil niet kwijt om hoeveel geld het gaat. De beleggingen van Madoff bleken uiteindelijk niets meer dan een ordinair pyramidespel waarbij rendementen werden uitgekeerd dankzij de inleg van nieuwe deelnemers.

Collega Hollywood-bekendheid Steven Spielberg bleek eerder een prominent slachtoffer van Madoff. De tachtigjarige investeerder Madoff schatte de fraude tegenover de politie in totaal op 50 miljard dollar.

Kaufman
Woensdag werd ook bekend dat de bekende econoom Henry Kaufman het schip in is gegaan. Kaufman, die op Wall Street door zijn weinig opbeurende voorspellingen een reputatie opbouwde als ‘Dr. Doom’, verloor ‘enkele miljoenen’, meldt de Wall Street Journal. De econoom zegt "geschokt" te zijn door de oplichting, al bedraagt het verlies 'slechts' enkele procenten van zijn persoonlijk kapitaal. "Je vraagt jezelf af hoe zoiets kan gebeuren", zegt Kaufman. "Hij was een beschaafde en fatsoenlijke man."

De Oostenrijkse regering gaat Bank Medici onder curatele stellen, zo werd woensdag bekend. De kleine private bank is met 2,1 miljard dollar aan investeringen een van de grootste Europese slachtoffers van het fraudeschandaal

Fortis
De grootste verliezers in de fraudezaak die op 11 december aan het licht kwam zijn het hedgefonds Fairfield Greenwich (7,5 miljard euro verlies), Tremonte Capital Management (3,3 miljard euro verlies) en Banco Santander (2,8 miljard euro verlies). De Belgisch-Nederlandse bank Fortis kan mogelijk fluiten naar 1,35 miljard euro.