EINDHOVEN - Eindhoven Airport heeft dit jaar een recordaantal passagiers van 1,63 miljoen verwerkt. Een toename van 5 procent vergeleken met 2007. Het aantal vluchten steeg naar 17.250, een toename van 3 procent. Dat heeft de luchthaven dinsdag laten weten.

Volgens de luchthaven groeide het aantal passagiers en vluchten in 2007 nog wel maar minder hard dan in de jaren ervoor. De stijging in 2008 komt door de toevoeging van twee nieuwe lijndienstbestemmingen, eind 2007: Valencia en Stockholm.

Dit jaar zijn er geen nieuwe bestemmingen toegevoegd. Door de verslechterde economische vooruitzichten stopte Eindhoven Airport in de loop van het jaar zelfs met de lijnvluchten naar Valencia, Parijs en Hamburg.

Trots
Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport, reageert met gemengde gevoelens. "2008 Is een recordjaar en daar zijn we zeer trots op. Maar we voelen het negatieve effect van de ticketbelasting en de economische tegenwind maar al te goed. Eind 2008 daalde het aantal passagiers met 7 procent. We verwachten voor 2009 een terugval in de passagiersaantallen. Op de langere termijn zijn de vooruitzichten weer gunstig."