AMSTERDAM - Accountantskantoor Deloitte onderzoekt de kostbare aankoop van kantorencomplex De Heerd in Amsterdam Zuidoost door de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. Een woordvoerster van Rochdale bevestigde berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

De krant schrijft maandag dat de woningcorporatie in augustus een recordbedrag van 46,5 miljoen euro neertelde voor het "afgedankte" kantorencomplex, dat in 2010 leeg komt te staan. De schattingen van verschillende taxateurs over de waarde van het complex lopen tientallen miljoenen euro's uiteen. Verkoper Solidiam liet aan de zakenkrant weten met de verkoop aan Rochdale veel verdiend te hebben.

Volgens de woordvoerster van Rochdale wordt de kwestie meegenomen in een onafhankelijk onderzoek dat zich op meerdere punten richt en waarin alle transacties van de laatste tijd worden meegenomen. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de schorsing onlangs van bestuursvoorzitter Hubert Möllenkamp van de woningcorporatie.

De schorsing had onder andere te maken met dubieuze onderhandelingen over vastgoedtransacties. Het onderzoek wordt in de loop van januari afgerond.