AMSTERDAM - De aardigste bazen van de Verenigde Staten zijn te vinden in Silicon Valley, het industriegebied in Santa Clara Valley bij San Fransisco in Californië. Het gebied staat bekend om zijn hoge concentratie van computergerelateerde bedrijven.

De website Glassdoor.com heeft een lijst gepubliceerd met de aardigste en de minst aardige CEO's van 2008. Op Glassdoor.com kunnen medewerkers van een bedrijf anoniem laten weten wat ze van hun baas en het betreffende concern vinden. Bovendien kunnen bezoekers van de site bekijken of hun salaris een beetje overeenstemt met dat van mensen in vergelijkbare functies.

Zes van de tien bestuursvoorzitters op de lijst van aardige bazen zijn afkomstig van één van de Silicon Valley-bedrijven. De populairste baas van het jaar is Arthur Levinson van biotechnologiebedrijf Genentech. Ook Steve Jobs van Apple en Eric E. Schmidt van Google vallen in de smaak.

Goldman Sachs
Ondanks het behoorlijk slechte jaar voor financiële concerns, hebben twee Wall Street-bazen, namelijk die van Goldman Sachs en die van American Express, een plekje op de lijst weten te bemachtigen.

Aan Steve Odland van kantoorartikelenhandelaar Office Depot valt de twijfelachtige eer ten deel de lijst met de minst aardige bazen aan te voeren. Hij wordt vergezeld door een aantal bestuursvoorzitters van technologiebedrijven, waaronder Motorola en AOL.