AMSTERDAM - Bij HP Nederland en dochter EDS verdwijnen 140 banen minder dan aanvankelijk gepland. De komende maanden wordt het reorganisatieplan nog verder uitgewerkt.

In oktober kondigde HP nog aan dat komende twee jaar dat 560 arbeidsplaatsten komen te vervallen. Dat cijfer is nu bijgesteld naar 420 ontslagen. Het cijfer ligt volgens een woordvoerder lager omdat sommige werknemers in een internationale omgeving werken, en niet alleen voor de Nederlandse tak.

HP Nederland telt 2400 werknemers. EDS heeft 1600 medewerkers in dienst.

Integratie
De 420 ontslagen komen grotendeels voor rekening van EDS. Bij de nieuwe HP-dochter verdwijnen ongeveer 380 arbeidsplaatsen. De banenreductie is het gevolg van de integratie van EDS in HP. In mei van dit jaar nam HP de zakelijke dienstverlener over. Wereldwijd moeten er ruim 24.000 banen verdwijnen, kondigde het bedrijf in oktober aan.

HP heeft de werknemers nog niet geïnformeerd omdat nog niet bekend is wie er de komende twee jaar weg moeten. 'Nu gaan we exact uitwerken welke afdelingen en functies dit zijn', zegt woordvoerder Herbert Wormgoor van HP. Volgens hem moet hier begin 2009 duidelijkheid over komen.