AMSTERDAM - Een webpagina op Facebook die gewijd was aan Bernard Madoff is verwijderd omdat een aantal gebruikers van de sociale netwerksite zijn miljardenzwendel prees of Madoff juist in grove bewoordingen verwenste.

Ene Samuel complimenteerde de op 11 december opgepakte Bernard Madoff maandag in het Frans bijvoorbeeld met 'de grootste fraudezaak van de eeuw', zo meldt Bloomberg. Zijn mede-Facebookgebruiker Pete bedankte Madoff voor het om zeep helpen van de geloofwaardigheid van Wall Street.

Madoff wordt ervan verdacht beleggers in zijn bedrijf voor meer dan 50 miljard dollar te hebben opgelicht door middel van een piramidespelachtige praktijk. Het betreft een van de grootste fraudezaken ooit.

Genialiteit 
Verschillende 'fans' op Facebook roemden zijn genialiteit. Als tegenwicht vielen opmerkingen als 'rot in de hel' en 'eikel, ik had mijn geld ergens anders in moeten steken', te bespeuren. 

De pagina, die de bezigheden van Madoff samenvatte onder de noemer 'vernietigen van kapitaal', zag het aantal fans de laatste weken groeien van 826 naar 1226. 

De Facebook-pagina van Shana Madoff Swanson, een nicht van de investeerder, werd eerder ook al verwijderd. Zij werkte als jurist bij het bedrijf van Madoff.