AMERSFOORT - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis heeft een order gekregen van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW), een samenwerkingsverband van Nederlandse wegbeheerders. Arcadis gaat gegevens meten over de doorstroming en snelheid van verkeer.

Arcadis maakte dat zondag bekend. Het bedrijf voert de opdracht uit in samenwerking met ARS Traffic & Transport Technology. Het is onbekend wat de vierjarige order Arcadis oplevert. De metingen worden verricht op hoofdwegen en provinciale wegen in de Randstad en Zuid-Nederland.

Het is de bedoeling om de Nationale Databank Wegverkeersgegevens in 2015 te koppelen aan de nog in te richten Nationale Databank Openbaar vervoer (NDOV). Met deze databank kunnen reizigers persoonlijke reisadviezen krijgen, zowel thuis als onderweg. Welk bedrijf de NDOV gaat samenstellen, is nog niet bekend.

9292
OV-reisinformatie 9292 ziet voor zich een logische rol weggelegd, laat directeur Gert Staal weten in het eigen blad Reiswijzer. De Nederlandse vervoersbedrijven zijn aandeelhouder van 9292.