Mercedes toont BlueZero Concepts

Door alle economische ellende zou je bijna vergeten dat Detroit in januari ook nog het toneel is van een autoshow. Mercedes-Benz pakt in de geplaagde autostad uit met een drietal concept-cars, waarvan de eerste nu al op het internet is beland.

Het betreft de Mercedes BlueZero E-Cell Concept. De andere twee concept-cars zijn de BlueZero E-Cell Plus en de BlueZero F-Cell. In de E-Cell halen de elektromotoren hun energie uitsluitend uit lithium-ion-accu's. In de Plus krijgt de elektromotor hulp van de 1,0-liter driecilinder turbomotor uit de Smart Fortwo. In de F-Cell tenslotte biedt de elektromotor hulp aan een brandstofcel.

De sprint naar honderd kilometer per uur kost de drie concept-cars minder dan elf seconden. De topsnelheid is begrensd op 150 kilometer per uur. De E-Cell heeft een reikwijdte van 200 kilometer, in de E-Cell Plus ligt die op 600 kilometer. De F-Cell, die een nieuwe generatie brandstofcel van 90 kw herbergt, schopt het tot 400 kilometer. De elektromotor levert z'n kracht bij zaken als inparkeren, terwijl de brandstofcel voor de kracht bij het sprinten zorgt. Bij elke remactie laadt de accu weer gedeeltelijk op.

Passagiers
De concept-cars bieden plek aan vijf passagiers en 500 liter bagage. De concept-cars gebruiken de ‘sandwichstructuur' die we al kennen uit de A-klasse. Aan de buitenkant onderscheiden de concept-cars zich met 20 inch lichtmetaal, een panoramadak en led-dagrijverlichting. De BlueZero E-Cell Concept krijgt de kleur limoengroen, de Plus is oranje en de F-Cell is mintgroen.

NUwerk

Tip de redactie