IT-ers maken veel fouten

AMSTERDAM - IT-ers besteden veel tijd aan routinematige klussen en ruim de helft van de IT-ers maakt daarbij wel eens fouten door verminderde concentratie. Dit blijkt uit onderzoek door RES Software.

Ongeveer een kwart van de respondenten geeft in het onderzoek aan meer dan 60 procent van de werktijd te spenderen aan routineklussen en 53 procent bekent daarbij fouten te maken. "Dat IT-ers zoveel tijd aan routinematige handelingen besteden, bewijst dat directies van Nederlandse bedrijven de strategische rol van IT nog niet onderkennen", zegt Ron Grevink, vice president marketing bij RES Software.

In het onderzoek werd ook gevraagd of IT-ers zich graag meer met strategische zaken en beleid zouden willen bezighouden. Twee op de drie respondenten geeft daar de voorkeur aan boven configuratietaken, onderhoudswerk, updates en software- en migratietaken.

Nog geen 10 procent reageerde ontkennend op deze vraag. "Dit laat zien dat IT-ers graag het routinematige werk in willen ruilen voor meer strategische taken. Op korte termijn vraagt het een investering om het IT-werk te ondersteunen, maar op de lange termijn levert het veel op: de IT-afdeling werkt efficiënter en kan groei en verandering van de organisatie makkelijk opvangen. Het werk wordt bovendien interessanter, want er komt tijd vrij voor meer strategische projecten", zegt Grevink.

NUwerk

Tip de redactie