KvK bevordert ondernemerschap in onderwijs

AMSTERDAM - De Kamers van Koophandel gaan door heel Nederland ondernemerschap in het onderwijs verder helpen bevorderen. Daartoe hebben de KvK Nederland en de stichting Jong Ondernemen donderdag een convenant ondertekend.

Het doel van de samenwerking is dat duizenden extra jongeren op lagere en middelbare scholen, hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijke studies gestimuleerd en begeleid worden in ondernemerschap.

Vanaf volgend jaar gaan de Kamers van Koophandel in hun regio's onderwijscoördinatoren leveren om scholen via hun eigen netwerk te stimuleren deel te nemen aan de programma's van Jong Ondernemen.

Programma
De stichting had vorig jaar ruim 20 duizend deelnemers in de diverse progamma's. Daarin zetten deelnemers een eigen bedrijfje op, schrijven ze een ondernemingsplan, zoeken ze aandeelhouders en verkopen ze producten of diensten. Het gaat om echt geld, echte klanten en echte leveranciers.

De Kamer van Koophandel Nederland en Jong Ondernemen hopen in 2009 af te koersen op een toename van enkele duizenden scholieren en studenten, die via een van de programma's het ondernemerschap gaan ontdekken.

NUwerk

Tip de redactie