Kerstoffensief HDC tegen bezuinigingen TMG

ALKMAAR - De raad van bestuur van Telegraaf Media Groep (TMG) kan voor de feestdagen naar verwachting ongeveer 750 kerstkaarten van personeel van HDC Media op het bureau verwachten.

Het 'kerstoffensief' is een protest tegen de bezuinigingswoede van TMG, zo stelt voorzitter Peter Diertens van de redactieraad van HDC Media vrijdag.

Alle medewerkers van HDC Media krijgen de beschikking over speciale kerstkaarten, die ze voorzien van een persoonlijke boodschap kunnen opsturen naar de raad van bestuur van TMG. De kaarten zijn voorzien van teksten zoals "Je bent een rund als je met ons dagblad stunt" en "Een kribbige kerst maar een verstandig nieuwjaar".

Overleg
De bedrijfsbrede actie vloeide voort uit overleg tussen de ondernemingsraad, de redactieraad en de redactiecommissie over de voortgang van de reorganisatie bij het moederbedrijf. Volgens Diertens heeft HDC Media net een ingrijpende reorganisatie achter de rug en zijn de plannen van moederbedrijf TMG om wegens tegenvallende halfjaarcijfers opnieuw te bezuinigen "slecht gevallen".

Redactieraad, redactiecommissie, hoofdredactie en ondernemingsraad van HDC Media zeggen niet mee te werken aan verdere bezuinigingen zolang TMG niet tegemoetkomt aan het voorwaardenpakket dat zij bij het moederbedrijf hebben ingediend. Zij eisen onder meer een minimale redactiebezetting van 250 fte's voor de komende drie jaar.

HDC Media is uitgever van het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, de Gooi- en Eemlander en de IJmuider Courant.
 

NUwerk

Tip de redactie