'Kwart autohandelaren wil in banen snijden'

AMSTERDAM - Een kwart van de Nederlandse autohandelaren wil volgend jaar schrappen in zijn personeelsbestand, waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde enquête die het tijdschrift Automotive hield onder tweehonderd autohandelaren.

Autohandelaren wacht een zwaar jaar in 2009 door de financiële crisis en de economische teruggang. Vrijwel alle autohandelaren willen om dreigende financiële problemen te voorkomen snijden in de kosten.

Een op de drie dealers rekent erop personeel gedwongen op straat te moeten zetten, terwijl tweederde van de dealers verwacht het aantal banen te kunnen terugdringen door natuurlijk verloop. Daarnaast wordt bezuinigd op de inkoop van onder meer auto's en onderdelen, en advertentie-uitgaven.

De helft van de dealers verwacht dat hun bedrijfsresultaat volgend jaar lager zal uitvallen. Een klein deel rekent erop volgend jaar het bedrijf te verkopen. De angst voor faillissement is niet groot. Slechts zeven dealers gaven aan te vrezen in 2009 faillissement te moeten aanvragen.

Tip de redactie