Bestuurder krijgt meer tijd bij activisme

DEN HAAG - Bestuurders van ondernemingen die geconfronteerd worden met aandeelhouders die een strategiewijziging eisen, moeten tijd krijgen om op dergelijk activisme te reageren. Dat stelt de Commissie Frijns in een woensdag gepresenteerde aangepaste gedragscode voor het bedrijfsleven.

Volgens de commissie, onder leiding van Jean Frijns, moeten bestuurders na een strategiewijziging 180 dagen de tijd krijgen om "zorgvuldig alle belangen af te wegen". Frijns: "Om die verantwoordelijkheid te kunnen waarmaken, moet er tijd zijn om adequaat te reageren."

De nieuwe code voorziet ook in een sterkere rol voor commissarissen in het bedrijfsleven. Zij zouden meer mogelijkheden moeten krijgen om eventueel op de rem te trappen als het gaat om beloningen van bestuurders. Ook zouden ze zich meer moeten laten horen in een overnameproces, vindt Frijns.

VEB
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) uit kritiek op de aangepaste gedragscode van de Commissie Frijns. De code is niet ambitieus genoeg op het gebied van het beloningsbeleid en door een aantal bepalingen worden aandeelhoudersrechten "ongegrond ingeperkt".

De werkgeversorganisatie VNO-NCW is zeer te spreken over de aanpassingen in de gedragscode voor het bedrijfsleven door de Commissie Frijns. "Wij vinden het Nederlandse model hierin terug, het stakeholdersmodel", zo stelde voorzitter Bernard Wientjes van de werkgeversorganisatie.

FNV
FNV en CNV vinden de aangepaste gedragscode voor het bedrijfsleven die de commissie-Frijns woensdag heeft gepresenteerd, niet ver genoeg gaan. De commissie pakt de topinkomens en de bonussen onvoldoende aan, zo luidt de kritiek.

"De grootste gaten zitten in het beloningsbeleid en de eenzijdige samenstelling van de top van bedrijven", zegt vicevoorzitter Peter Gortzak van de FNV. De vakcentrale pleit voor aanvullende wetgeving op dit terrein.

NUwerk

Tip de redactie