Yahoo sluit Nederlandse vestiging

AMSTERDAM - Yahoo sluit eind 2008 het Nederlandse kantoor. Aan de activiteiten verandert volgens het bedrijf niets. Die worden overgenomen door het kantoor in Dublin.

De verwachting is dat de zes werknemers op oudejaarsdag voor de laatste keer de deur achter zich dicht zullen trekken. Hierna is er in Nederland geen fysiek aanspreekpunt meer voor Yahoo.

Woordvoerder Pepijn Breijder laat weten dat de sluiting vooral bedoeld is om het bedrijf gezond te houden. 'De winstgevendheid is nog steeds prima. Wel zie je in de VS dat de waarde daalt, dus moet je in de breedte inkrimpen. Gekeken is waar dit het minst pijn doet', zegt hij. Het lage marktaandeel in Nederland is de reden dat Yahoo de deuren moet sluiten.

Dublin
Yahoo is in Nederland vooral actief in het verkopen van advertenties die bij de zoekresultaten tevoorschijn komen. Deze werkzaamheden worden overgenomen door het kantoor in Dublin. De activiteiten van Yahoo blijven volgens Breijder onveranderd. Wel vindt hij het 'lastig te zeggen' of de inkomsten die in Nederland worden gegenereerd door de sluiting van de vestiging zullen teruglopen.

De zes banen die in Nederland verdwijnen horen een grote bezuinigingsronde die Yahoo dit najaar heeft ingezet. Hierbij verdwijnen wereldwijd 1.500 banen, 10 procent van het totaal. Eind dit jaar wil Yahoo deze operatie afgerond hebben. Breijder heeft reeds emplooi gevonden bij Yahoo-dochter Kelkoo.

NUwerk

Tip de redactie