Dow Chemical sluit drie fabrieken in Terneuzen

AMSTERDAM - Chemieconcern Dow Chemical gaat drie van de 26 fabrieken in Terneuzen sluiten. Over de toekomst van de betrokken medewerkers worden nog gesprekken gevoerd, zo laat het concern weten. De uitkomst hiervan wordt begin 2009 verwacht.

De te sluiten fabrieken produceren ethylbenzeen, styreen en polystyreen. Dow gaat de productie hiervan verplaatsen naar een aantal modernere fabrieken in Terneurzen en andere plaatsen. Daarnaast laat het bedrijf het personeel verplicht 10 vakantiedagen opnemen in de periode tot en met het eind februari 2009, om kosten te besparen. 

Dow Chemical liet eerder deze week weten 5000 banen te schrappen en 20 locaties te sluiten vanwege tegenvallende verkopen als gevolg van de financiële crisis. Het betreft ongeveer 11 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Ook legt Dow tijdelijk de productie van 180 fabrieken grotendeels stil en stuurt het zo'n 6000 tijdelijke medewerkers de laan uit. Met de maatregelen hoopt het concern 700 miljoen dollar aan jaarlijkse bedrijfskosten te besparen in 2010.

Tip de redactie