Meer garantie investeringen ontwikkelingslanden

AMSTERDAM - De garantieruimte voor de financiering van investeringen in opkomende markten wordt verdubbeld. Hierdoor moet het voor Nederlandse bedrijven ook in economisch zware tijden aantrekkelijk blijven om te investeren.

Dit maakte staatssecretaris Heemskerk eerder deze week in Beijing bekend. Hij bezoekt China met een bedrijvendelegatie van 300 ondernemingen.

Met de FOM-regeling kunnen bedrijven geld lenen met garantiestelling. Het ministerie van Economische Zaken stelt zich garant voor tachtig procent voor de eerste vijf miljoen euro. In totaal is bij de Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO ) nu garantieruimte beschikbaar van 230 miljoen euro.

FOM
De leningen worden verstrekt voor investeringen van Nederlandse mkb-ondernemingen in zogeheten opkomende markten (ontwikkelingslanden). Men kan financiering krijgen tot maximaal 100 procent van de projectkosten.

Kosten waarvoor financiering mogelijk is omvatten onder andere grond, gebouwen, machines, gereedschappen, voertuigen, werkkapitaal, voorraden.

Tip de redactie