Financiële dochters Volkswagen vragen overheidssteun

WOLFSBURG - De financieringsdivisies van autoconcern Volkswagen kloppen bij de Duitse overheid aan voor financiële steun. VW Financial Services en VW Bank willen gebruik maken van een noodfonds dat is opgezet voor de Duitse bankensector. Dat maakte VW dinsdag bekend.

De financiele dochters van de grootste autofabrikant van Europa verstrekken leningen aan mensen die een nieuwe auto willen kopen. Door de financiële crisis hebben ze steeds meer moeite voldoende liquiditeit te vinden om nieuwe leningen uit te geven. Het is niet duidelijk hoe groot de hulp is die VW wil.

Branchegenoten Daimler en BMW lieten weten nog geen beroep te doen op staatshulp. De Duitse overheid heeft 500 miljard euro beschikbaar gesteld aan de financiële sector om banken te helpen de financiele crisis te doorstaan.

Autoleningen
VW Financial Services is de grootste aanbieder van autoleningen in Europa met eind vorig jaar bezittingen van in totaal 52,3 miljard euro. Het onderdeel telt meer dan 6100 werknemers wereldwijd, van wie 3800 werkzaam in Duitsland.

Tip de redactie