Volgens Peter Cornelis, die enkele maanden geleden tot CEO bij Kroymans werd benoemd, ziet het er uiterst somber uit voor Cadillac en Hummer in Europa.

Naast importeur van Alfa Romeo, Aston Martin, Jaguar, Saab, Kia, en SsangYong in Nederland is Kroymans dat ook van Cadillac, Hummer en Corvette voor heel Europa. Maar voor hoe lang nog, dat is nu de vraag.

In een reportage van de Volkskrant zegt CEO Peter Cornelis dat de kans groot is dat Kroymans binnenkort geheel stopt met de verkoop van Cadillacs en Hummers: "Hummer laten we op z'n beloop. We verkopen wat we op voorraad hebben, maar we bestellen niets meer bij. Met Cadillac zijn we er nog niet uit. Misschien dat we er helemaal mee stoppen, of alleen in een aantal landen."

Dealerbedrijven
De firma Kroymans is tevens eigenaar van vijftig dealerbedrijven en ook daarover is Cornelis somber: "Door de slijtageslag die nu gaande is, staat het water een aantal van onze dealers tot aan de lippen. We zullen dus wel een paar faillissementen zien. Ze bezwijken onder hun schuldenlast. Daar is niets aan te doen."