PARIJS - Het vrachtvervoer van Air France-KLM is vorige maand door de economische neergang met ruim 13 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend. De capaciteit voor vrachtvervoer was in november al met 7,5 procent teruggeschroefd.

De vrachttoestellen van de Frans-Nederlandse combinatie zaten vorige maand voor 67,1 procent vol. Dat is een afname van 4,3 procentpunt ten opzichte van november 2007. Vooral in Azië waren de vliegtuigen minder bepakt. Het vrachtvervoer daalde daar met bijna 20 procent. Ook in Europa vielen rake klappen.

Het passagiersvervoer hield beter stand. Dat daalde met 0,8 procent, maar dit kwam vooral door een staking van piloten bij Air France medio november. Dat effect deed zich vooral voelen in Europa, waar het passagiersvervoer 7,7 procent daalde. Zonder de staking was sprake geweest van een toename van 1,8 procent.

De capaciteit in de passagiersdivisie lag 0,7 procent lager dan een jaar eerder. De bezettingsgraad bleef nagenoeg stabiel op 78,3 procent. Air France-KLM vervoerde in november ruim 5,8 miljoen reizigers. Dat is een afname met 5 procent.